Op een liefdevolle manier aan de slag met slapen

Ik bied begeleiding, geen magie. Ik maak een persoonlijk slaapplan en neem jullie als ouders stap voor stap mee in het proces van slapeloosheid en onrust naar rust. Slaapcoaching vanuit verbinding dus en met een systemische insteek. 

 Slaapproblemen komen heel veel voor. Wist je dat 1 op de 4 kindjes onder de 5 jaar moeite heeft met slapen? Een greep uit de problemen:

  • Baby valt alleen aan de borst in slaap
  • Kindje wordt veel wakker in de nacht (voor voeding) en lukt dan niet om zelf in slaap te vallen
  • Hele korte slaapjes overdag
  • Kind heeft last van nachtmerries/ angsten
  • Kind kan alleen in slaap vallen als het wordt vastgehouden, gewiegd of als je erbij blijft
  • Kindje wil alleen bij jullie in bed slapen
  • Kindje wordt heel vroeg wakker
  • Kindje is overdag vaak boos en temperamentvol

Samen op zoek

Wat mijn vak zo mooi maakt, is dat ik samen met ouders mag onderzoeken welke factoren mogelijk een rol spelen bij de slaapproblemen van hun kind. Je zal zien: slaapproblemen staan zelden op zich, álles hangt samen. 

Met mijn systemische aanpak ga ik met jullie op zoek naar (onderliggende) factoren en bepalen we hoe deze te beïnvloeden zijn zodat het slapen beter gaat. Dit helpt niet alleen het kind; ook ouders hebben daar baat bij. Het geeft inzicht in de (onzichtbare) dynamiek binnen het gezin en handvatten voor verbetering.

Beter leren slapen

Hoe kan jouw kindje rustiger in slaap vallen? Hoe kan het beter doorslapen, leren om in het eigen bed door te slapen én daar zelf in slaap te vallen? We gaan je kindje niet eindeloos laten huilen. En we doen niks waar jij niet achter staat. We kijken wat past bij jou en je kind en gaan voor liefdevolle en verbindende slaapcoaching.

Verbindende slaapcoaching

Verbinding is voor mij het sleutelwoord. En een voorwaarde om aan de slag te gaan. Verbinding tussen jou en je kind – alleen met liefdevolle aandacht neem je je kind mee in het proces van beter slapen.

In 3 stappen

1. Kennismaken

Vrijblijvend 15 minuten videobellen. We bespreken de slaapproblemen kort en kijken of ik iets voor jullie kan betekenen.

2. Intake

Vindt plaats online of bij jullie thuis. We bespreken het slapen uitgebreid en wat bij jullie en jullie kind past om het slapen liefdevol aan te pakken. Na de intake ontvang je het slaapplan.

3. Traject

Twee of drie weken volg je het slaapplan waarbij we nauw contact hebben via het slaaplog wat jullie bijhouden en door te bellen als dat nodig is.