Ervaringen

Ouders uit Driebergen
Lees verder
In de zwangerschap heb ik mij veel zorgen gemaakt over het welzijn van ons kindje. Na een paar miskraken was ik heel onzeker of het nu wel goed zou gaan. Ik vond het moeilijk te ontspannen en echt te genieten. Wat was het bijzonder toen ik onze zoon eenmaal vast kon houden. Ik voelde mij intens gelukkig. Het slapen ging alleen heel moeizaam en langzaam maar zeker werden we steeds vermoeider. Ik dacht dat er iets met ons mannetje aan de hand was, dat hij daarom moeite had met slapen en heb alles geprobeerd om het slapen te verbeteren maar zonder resultaat. Toen ons mannetje 8 maanden was zijn we via een kennis uiteindelijk bij Sara terecht gekomen. Ik had geen ervaring met systemisch werken maar ik kan iedereen aanraden om contact op te nemen met Sara als je vragen hebt over slapen. Haar kennis over slapen in enorm en ook de manier hoe zij haar systemische inzichten met ons deelde heeft ons zo veel gebracht. We zijn heel blij dat we deze stap hebben genomen en slapen nu allemaal de hele nacht door. Heel veel dank Sara!
Charlotte & Maureen
Lees verder
“Onze dochter is nooit de beste slaper geweest. Ze sliep vanaf 10 maanden de nacht door, maar werd wel erg vroeg wakker en slaapjes overdag waren heel kort (30 min). Daarom hebben we de hulp van Sara ingeschakeld. We hebben een uur met haar gesproken, waarna Sara met concrete tips en plan van aanpak kwam. Daarbij rekening houdend met onze stijl en het karakter van onze dochter. We zagen al na 2 dagen resultaat! Geen vroege ochtenden of hazenslaapjes meer. Heel blij dus met de hulp van Sara. En dat in een uurtje!”
Tim en Yvonne, Gijs en Joris
Lees verder
Lieve Sara, bedankt voor alles wat je voor onze dik 1- jarige nachtbraker en ons betekend hebt….Wij en hij slapen weer! Je was voor ons fantastisch: nuchter, betrokken en flexibel en altijd zo positief opbouwend met je kennis over slapen! Mensen die mij vroegen naar de gouden tip van de slaapcoach: nou die is er denk ik niet anders zouden niet zoveel ouders zo veel, zo lang slecht slapen. Maar Sara heeft zo goed naar onze situatie geluisterd, een persoonlijk plan gemaakt wat zo goed paste en vervolgens was ze onze mentale stok achter de deur om vol te houden en door te zetten! Aan alle ouders die twijfelen, twijfel niet langer dit is het grootste cadeau dat je jezelf en je kind kan geven!
Mette & Remco
Lees verder
'We hebben Sara ingeschakeld omdat onze dochter van anderhalf jaar elke nacht bij ons in bed belandde. Daardoor sliep geen van drieën goed. Sara gaf ons in de intake meteen veel vertrouwen dat we met een traject grote stappen konden zetten, zodat onze dochter zou gaan doorslapen in haar eigen bedje. En dat is gelukt! Vanaf de eerste nacht sliep ze in haar eigen bed en na 6 nachten sliep ze zelfs door. We hebben Sara ervaren als een fijne coach met oog voor onze wensen en omstandigheden. We zijn blij met het resultaat en hadden Sara eerder moeten inschakelen!'
Ouders uit Heerhugowaard
Lees verder
Anderhalf jaar hebben wij geen nacht door kunnen slapen. Onze dochter, van 1,5 jaar oud, sliep al maanden bij ons in bed zodat wij in ieder geval een paar uurtjes slaap hadden. In de avonduren en nachten werd onze dochter vaak wakker en was direct heel boos en kon soms wel een uur lang schreeuwen. Wij probeerden van alles maar niets hielp. Na zo'n lange tijd voelden wij ons machteloos. De frustratie was groot, bij ons maar ook bij onze dochter. Wij hebben contact opgenomen met Sara met de vraag om hulp. Het contact hebben wij als zeer prettig ervaren. Door Sara is een slaapplan opgesteld. Na twee onrustige nachten was er al zo veel verbetering! Nu zijn wij dik twee weken verder en slaapt onze dochter in haar eigen bedje, zonder problemen, van 18.30 uur tot 07.00 uur! Dit hadden wij nooit verwacht en wij zijn heel blij dat wij deze hulp gezocht hebben. Wij hebben onze nachtrust weer terug. Bedankt Sara!
Ouders uit Zeist
Lees verder
“Onze dochter van 11 maanden sliep vaak erg onrustig en liet zich ’s nachts dan niet meer zo makkelijk wegleggen. We wilden ook graag van de avondfles af. We hebben toen de hulp van Sara ingeschakeld, we waren zo ontzettend moe. We hadden ons de eerste twee nachten voorbereid op het ergste, maar dat was nergens voor nodig. De avondfles is er in 1 keer af gegaan en ze heeft nooit lang gehuild. We hebben veel van Sara geleerd over slaap. Na twee weken merkten we zo’n groot verschil. Ook voor onze oudste dochter, die we meteen in het nieuwe ritme hebben meegenomen. We zouden Sara aan iedereen aanraden. Blijf niet langer aanrommelen en investeer in een goed slaappatroon!”
Martine & Ben
Lees verder
"Na jaren van slechte slaap hebben we de hulp ingeroepen van Sara. Wat ons is opgevallen is dat Sara de tijd nam om de huidige situatie goed te analyseren en daarna met passende praktische tips kwam. Gedurende de 2 weken was ze onze stok achter de deur en met haar positiviteit hebben we ons doel bereikt: allemaal slapen we weer hele nachten door."
Lizette & Daan
Lees verder
Wat zijn wij blij met de adviezen en het vertrouwen dat Sara ons gegeven heeft. Door Sara durfden we door te zetten waar we zelf gestopt zouden zijn. Het resultaat: binnen een week tijd een baby die overdag langere slaapjes doet en in 4 weken tijd volledig doorslaapt en het belangrijkste… een nog vrolijkere baby en ouders! We hadden hier niet op durven hopen.
Ouders uit Amsterdam
Lees verder
"Het eerste wat mijn man en ik tegen elkaar zeiden toen onze dochter na 3 dagen met Sara gewerkt te hebben doorsliep was: "Waarom hebben we dit niet eerder gedaan?". Nu onze dochter weer doorslaapt eet ze ook beter en is ze veel beter gemutst! Wij hebben ook ons leven weer terug, voelen ons uitgerust en energiek en zijn hierdoor productiever en ondernemen weer meer. Ook samen is het weer veel fijner. Dank je Sara! Voor al je positiviteit en je open en heldere manier van werken waarbij je steeds keek naar wat wij, maar ook onze dochter, nodig hadden. Wij gaan je bij iedereen aanbevelen!"
Jeske & Bob Soest
Lees verder
"Zonder twijfel de beste investering van 2019! Al vaker hadden we nagedacht om een slaapcoach in te schakelen. Maar elke keer als we op het punt stonden dit te doen leek het slapen van onze zoon van 3 jaar weer wat beter te gaan en stelden we het uit. Tot we weer zo'n slechte nacht hadden en bijna niet sliepen. Ik heb toen 's nachts direct Sara een e-mail gestuurd. En meteen de volgende dag had ik een afspraak en 2 dagen later zijn we begonnen met het slaapplan. De manier hoe Sara werkt is heel prettig. Ze luisterde heel goed naar ons en vroeg veel over het temperament van onze zoon. Ze heeft ontzettend veel kennis over slaap. Het door haar opgestelde slaapplan was heel overzichtelijk en goed te volgen. Met als resultaat dat onze zoon heerlijk slaapt en wij ook!"
Ouders Zeist
Lees verder
"Dat we ons zoontje van 1,5 niet hielpen door hem, als hij 's ochtends om 5 uur wakker werd, bij ons te nemen of een fles te geven, wisten we diep van binnen ook wel. Maar we wilden niet dat onze schoolgaande dochter wakker zou worden door zijn gehuil dus hem trainen op langer slapen deden we niet. Onder begeleiding van Sara vatten we de moed toch dit te doen en al vrij snel ontdekten we dat onze zoon prima zelf weer in slaap kon vallen. Ook pasten we op advies van Sara zijn slaaptijden aan. Dit vergde wel even wat druk op de ketel van ons huishouden en 'de schema's' maar ons zoontje bleek er baat bij te hebben. En daarmee dus het hele gezin. Sara's advies was verrassend en effectief en haar coaching was warm, betrokken en motiverend. Blij mee!"
Ouders uit Utrecht
Lees verder
“Sara is een op en top motivator. Ze bereidt je goed voor op dat wat mogelijk komen gaat. Hierbij geeft ze ruimte en is ze positief sturend. Ze is erg betrokken en flexibel. Je merkt dat ze je heel graag wil helpen om samen het doel te bereiken. En het fijne is dat we het doel binnen een aantal nachten haalden. Doorslapen gebeurt nog niet continue, maar het is vele malen verbeterd!”
Ouders Austerlitz
Lees verder
Toen onze dochter Guusje 2 maanden oud was, heb ik voor het eerst contact gezocht met Sara. Guusje was en is nog steeds een ontzettend actief kindje en ze sliep in die tijd heel weinig. We waren ten einde raad, zagen de oververmoeidheid bij onze dochter, maar kregen de cirkel niet doorbroken. Sara bood praktische tips waar we direct wat mee konden (en die vrijwel meteen vruchten afwierpen!) en deelde haar kennis en ervaring. Maar bovenal bood Sara een luisterend, begripvol oor. Ik heb het contact met Sara als zeer prettig ervaren en kan van harte aanbevelen om haar te benaderen als je vastloopt met slaap en kinderen.
Ouders Culemborg
Lees verder
Wandelend met onze dochter worden wij vaak door vreemden staande gehouden met een opmerking over haar wakkere blik. Deze wakkere hield ons echter al wel 10 maanden uit onze slaap en rust; meer dan twee uur achter elkaar sliepen we niet ’s nachts. Totaal uitgeput zochten we naar een oplossing en vonden Sara. Ze heeft de kennis en weet deze helder over te brengen èn ze luisterde heel nauwgezet naar waar wij precies tegenaan liepen in de uitvoering. Ook op de moeilijkste momenten wist ze dit ‘generieke' en ‘unieke' te combineren en gaf ze ons vertrouwen. Daardoor voelde het alsof we echt samen een zo afgestemd mogelijke manier uitvonden om onze dochter te helpen beter te slapen. En dat is gelukt!
Ouders uit Driebergen
Lees verder
"Onze dochter van bijna 2 jaar kon niet goed zelf in slaap komen. Huilen ging over in schreeuwen en ze raakte iedere avond meer overstuur. Ook als ze midden in de nacht wakker werd, was er meteen paniek. Na een telefonische kennismaking is Sara bij ons thuis geweest voor een intakegesprek. Sara is begripvol en luistert goed. We hebben het als prettig ervaren dat we met haar een plan hebben gemaakt dat past bij de behoefte van onze dochter en in onze planning. Na 3 zware nachten kreeg onze dochter (en wij) weer vertrouwen terug. Zo fijn om haar gewoon naar bed te brengen en te weten dat ze in slaap valt. Zonder frustratie en zonder op onze tenen door het huis te lopen, dat is helemaal niet nodig. Ook voor onze zoon heel fijn dat zijn zusje niet meer zo vaak huilt in de avond. De hulplijn die Sara biedt tijdens het traject is echt waardevol, zeker op de momenten dat we twijfelde aan onze aanpak. We hebben getwijfeld of we dit wel wilde doen want we “moeten dit als ouders toch zelf kunnen”. Nu zijn we zo blij dat we Sara’s hulp hebben gevraagd. Ontspannen nachten en een vrolijke, uitgeruste dochter!"
Ouders uit Driebergen
Lees verder
Op het einde van de slaapcoaching zeiden we tegen Sara: het was voor ons een gamechanger. We hebben erg veel geleerd. Van praktische tips tot nog veel beter onze dochter (17 maanden) leren kennen voor wat betreft haar slaapritme. Heel blij dat we dit onze dochter en onszelf hebben gegund.
Ouders uit Rotterdam
Lees verder
‘Wat is gebeurd kunnen we niet meer veranderen, maar we kunnen Stijn wel vertrouwen geven dat hij het weer zelf kan.’ Binnen 2 weken sliep Stijn weer lekker in zijn bedje én hebben wij als ouders geleerd naar de behoeftes van ons kind te kijken, onszelf daarbij niet te vergeten en te genieten van onze vrolijke peuter. Binnen 2 weken! Dank je wel Sara!
Moeder uit Driebergen
Lees verder
‘Ik heb twee keer een kort telefonisch consult gehad met Sara omdat ik wat slaapvragen had. Mijn dochter was eerst vroeg wakker: met een beetje geluk was het 6 uur maar vaker startte de dag rond 5 uur. Na een telefonisch consult en wat kleine praktische aanpassingen had ik ineens een slaper die tot 7 uur sliep en meestal klokje rond. Toen we overgingen van 3 naar 2 dutjes heb ik weer contact gehad met Sara (het liep wat rommelig en de nachten waren wat onrustiger) en met wat aanpassingen in de slaap en wakkertijden had ik mijn droomslaapster terug! Mijn dochter slaapt weer klokje rond. Heel blij mee en een absolute aanrader om Sara in te schakelen!’
‘Bedankt Sara voor het begeleiden van ons in het onze dochter te leren slapen. Een hele fijne steun om vertrouwen te houden in onze handelingen en ook naar de behoefte van onze dochter bij te sturen zodat onze handeling het best bij haar past en zij hier het meest aan heeft in haar leertraject te leren slapen. We hebben stappen gemaakt en ze heeft heel mooi en vlot laten zien dat ze zelf in slaap kan vallen, nachten kan doorslapen en ook overdag langer kan slapen. Zo hebben we een goede basis gelegd in een passende methode voor haar om beter te slapen. Nu hopen dat de lange nachten, slaapjes overdag en het zelf in slaap vallen een gewoonte wordt. We hebben er vertrouwen in. Enorm dankbaar voor je hulp!’
Sas & Steef
Lees verder
"Lieve Sara enorm bedankt voor jouw hulp, we slapen weer! We waren haast vergeten hoe lekker diepe slaap kon zijn. We hebben best wat tijd nodig gehad om tot het punt te komen waarop we echt genoeg hadden van die gebroken nachten en bleven zelfs toen nog wel wat aarzelen of het zou lukken met een aanpak waar wij ons ook goed bij zouden kunnen voelen. Jij sprak meteen het vertrouwen uit dat wij op een liefdevolle manier Abe weer zelf zouden kunnen laten doorslapen. Dat vertrouwen hielp enorm en motiveerde ons extra om dit traject te starten. Het plan was helder, sloot aan bij wie wij willen zijn voor Abe en heel belangrijk: het werkte! Het is haast ongelooflijk. Al binnen enkele dagen was de situatie in de nacht al zoveel beter maar ook overdag merkte we veel verschil, met een uitgerust jongetje liepen veel dingen nog beter dan eerder. We zijn nu twee weken verder en hij slaapt nog niet iedere nacht volledig door, maar als hij af en toe wakker wordt lost hij het helemaal zelf op...zonder hulp van een fles of langdurig met hem op schoot zitten. Dit maakt een enorm en heerlijk verschil en we hebben er alle vertrouwen in dat Abe over een paar weken niet beter meer weet dan dat de nacht is om lekker te slapen ;-). We zijn jou heel dankbaar Sara!"
Ouders uit Zeist
Lees verder
"We hebben veel gehad aan de slaaptraining van Sara! Onze zoon van 6 maanden was heel onrustig 's nachts en werd vaak wakker omdat hij zijn speen had uitgegooid maar wel weer wilde hebben, soms wel twintig keer per nacht. Ook waren we hem soms wel 3 kwartier aan het wiegen om in slaap te vallen en werd hij vaak wakker als we hem dan in bed wilden leggen. Door de slaaptraining van Sara was hij binnen 1 dag al afgekickt van de speen en konden we hem na een paar dagen al wakker in bed leggen waarna hij zelfstandig in slaap viel, heel fijn! Na 2 weken slaaptraining ging het slapen veel beter. Sara werkt heel zorgvuldig en is zeer betrokken bij het hele proces. Ze neemt de ouders mee in het samenstellen van het slaapplan en je hebt dagelijks contact met elkaar over de voortgang hiervan. We hebben dit contact als zeer prettig ervaren. Dankjewel Sara, voor al je tijd en energie! Je bent een aanrader voor alle ouders wiens kind wat hulp kan gebruiken bij zijn of haar slaap."
Ouders uit Driebergen
Lees verder
"Sara heeft alles super helder uitgelegd en tijdens het hele proces heel veel tijd gegeven voor vragen en ondersteuning en herhaling bij onzekerheden. Super fijn. Iedere keer vooral gekeken naar wat goed ging en daar complimenten op gegeven. We vinden dat het slapen en de zelfstandigheid daarin van onze dochter ontzettend gegroeid is, eigenlijk ver boven onze verwachting in deze 2 weken tijd wat ons betreft. Onze dochter pakt de regels, uitleg en structuur zo goed op. Wij slapen zelf beter door en het kost veel minder energie als ze 's nachts wel een keer wakker wordt. We hadden eigenlijk al wel vaker besproken dat we dachten dat meer structuur en ritme haar goed zouden doen, maar door het eerste gesprek en hele traject met slaapcoach Sara is het belang daarvan 10 keer vergroot en maken we nu wel echt andere keuzes. Soms ten koste van het samen eten met het hele gezin maar daar krijgen we weer andere dingen voor terug. We zijn super blij met Sara, trots op onszelf en onze dochter!"
Ouders uit Driebergen
Lees verder
"Onze dochter van 3 jaar oud heeft altijd moeite gehad met doorslapen. De laatste 3 maanden werd ze 3 tot 5 keer wakker per nacht en waren we vaak een half uur tot een uur per keer kwijt om haar in slaap te krijgen. Toen we met het slaapplan van Sara gingen werken merkten we direct al resultaat. Wij raden iedereen aan om met Sara te werken."
Merel & Kees Bunnik
Lees verder
"Iedere nacht werd onze dochter van 2 jaar minimaal 3 keer wakker. Niet alleen wij als ouders waren uitgeput, doordat we nooit door konden slapen, maar ook onze dochter was niet de vrolijkste. Ik twijfelde enorm of we hulp in moesten schakelen, omdat ik bang was dat ik dan onze dochter alleen zou moeten laten huilen. Op aanraden van een vriendin heb ik contact opgenomen met Sara. En wat ben ik hier blij mee. Sara is heel eerlijk, positief en open. Het voelde meteen goed en we zijn met haar gaan werken. En wat een verademing! De eerste nachten van de coaching vond ik spannend! Sara heeft ons hier echt doorheen geholpen. Door precies te doen wat Sara zei en consequent te blijven slaapt onze dochter nu heerlijk door en wij dus ook!! 10.000 maal dank Sara!"
Geert & Nicole Zeist
Lees verder
“Sara heeft onwijs goed geholpen om ons dochtertje weer goed te laten slapen. Overdag sliep ze steeds kort en ook ‘s nachts moesten we er vaak uit om haar te troosten. Sara gaf ons op een fijne manier praktische tips en keek daarbij ook goed naar wat bij ons past. Waar onze twee oudste kinderen makkelijke slapers waren, kwamen we er nu achter dat je een kindje eerst slapen. En wat is het heerlijk om weer goede nachten te hebben”
Ouders uit Dubai
Lees verder
“Wij wonen in het buitenland en Sara heeft ons op afstand ontzettend goed geholpen, Ze was zeer flexible in de momenten waarop we haar telefonisch konden bereiken, gaf snel feedback op onze ervaringen in de nacht en overdag en binnen een paar dagen waren de gebroken nachten voorbij! Super fijn! Wij stonden eerst niet 100% achter het gebruiken van een slaaptraining, maar Sara heeft ons snel doen inzien dat dit voor ons kindje (8,5 maanden) het beste zou zijn en ze had snel door welke aanpak bij ons past. We zijn Sara heel dankbaar en genieten nu volop van ons vrolijke mannetje elke keer als hij wakker wordt en van hoe hij heerlijk vredig zelf in slaap valt en doorslaapt. Bedankt Sara!”
Kamal & Catharijne
Lees verder
Wat zijn wij blij met Sara! Bij onze derde zoon was de gewoonte ontstaan dat hij ‘s nachts wakker werd en niet meer makkelijk uit zichzelf verder ging slapen. Wij bleven zelf maar aanrommelen in de hoop dat het ooit vanzelf wel eens beter zou gaan. Na 1,5 jaar van gebroken nachten hebben wij advies gevraagd aan Sara en na een paar goede tips die ook goed bij ons pasten sliep onze zoon al snel met gemak 12 uur achter elkaar! Wat heerlijk om zelf ook weer eens een goede nachtrust te hebben!
Ouders Zeist
Lees verder
Na anderhalf jaar met weinig slaap en een rusteloos kindje, hebben we Sara benadert. Ze begreep onze wanhoop en na een professionele en duidelijke intake, konden we al snel met de slaaptraining beginnen. Het gaf ons veel vertrouwen dat we dagelijks feedback kregen. We vonden het slaapplan ook erg fijn, dit gaf ons duidelijke handvaten om mee te werken. We merkten al snel resultaat en onze dochter (1,5 jaar) gaat nu overdag en s'avonds zonder problemen naar bed.
Anna & Hugo
Lees verder
Sara heeft veel tijd genomen om ons te leren kennen, ze stelde veel vragen en kan goed luisteren. Een kracht van Sara is dat ze niets oplegt maar echt meedenkt, daardoor voelden alle stappen die we gezet echt goed. Op momenten dat het moeilijk was, was ze altijd bereikbaar en gaf ze ons vertrouwen. Het was heel fijn om tijdens de training een 'derde persoon' als deskundige erbij te hebben omdat wij onderling niet altijd op een lijn zaten. Luka (12 maanden) had de nachtslaap al na 2 nachten onder de knie, de slaapjes overdag vroegen een behoorlijke dosis volharding. We zijn ontzettend blij dat Luka nu zelfstandig slaapt en dankbaar voor Sara's begeleiding die we van harte aanbevelen!
Ouders uit Zeist
Lees verder
We wisten niet meer hoe we de slaapjes van onze jongste zoon konden verbeteren, gelukkig kon Sara ons goede tips en handvatten geven om hier aan te werken. Dit heeft ons zeer veel geholpen. Zowel de slaapjes werden beter, maar ook ons vertrouwen dat we het juiste aan het doen waren. Dat gaf veel steun.
Susanne & Daan
Lees verder
Sara is een vakvrouw: ze is zeer bekwaam, energiek, weet zich goed in te leven in de situatie en staat voor je klaar. Ook weet ze je op te vrolijken en moed in te spreken op de pittige momenten. Vanaf dag 1 ging onze zoon beter slapen en aan het eind van het traject sliep hij zowel ‘s nachts als overdag heel goed; de vooruitgang was bijna ongelooflijk. Deze uitgeslapen ouders en uitgeslapen dreumes raden Sara van harte aan.