Systemische Coaching

Je weet dat er meer in je zit, maar hoe komt dat tot uiting? In dit 1-op-1 traject, help ik je als systemisch coach een nieuwe weg in te slaan.

Wil jij…

 • Stappen zetten op weg naar de versie van jezelf waar jij je volledige potentieel benut? 
 • Hardnekkige patronen nu echt aankijken?
 • Je leven gaan leven zonder op de waakvlam te staan? 
 • Relaties aangaan vanuit verbinding en leven zonder angst?

Ik sta bekend om mijn warme, maar nuchtere en doortastende aanpak. 

In een veilige en positieve sfeer, gaan we naar de kern van jouw belemmerende patronen: “Waar komen jouw patronen vandaan? Wat houdt je tegen?” Zodat we vandaaruit op een constructieve manier kunnen opbouwen.

Tijdens dit 1-op-1 coachingstraject werken we op drie niveaus: 

3 bronnen van kracht en energie (bron: De fontein, vind je plek. Els van Steijn)

1. Ratio

Je ratio is goed ontwikkeld, heeft vaak zelfs de overhand en daardoor kan het lastig zijn om je lichaam goed te voelen. Het kan ervoor zorgen dat je je diepe behoeften niet meer voelt en meer vervreemd raakt van jezelf.

Door coaching krijg je inzicht in de dynamieken die spelen en zet je stappen naar meer je lichaam kunnen voelen en daar ook naar te luisteren. 

2. Lichaam

Luister jij naar de wijsheid van je lichaam? Je lichaam goed bewonen is nodig om naar de wijsheid van je lichaam te kunnen luisteren en het ‘uit te kunnen houden’.  

3. Familiesysteem

Sta jij op jouw plek in het familiesysteem, of ben je opgestegen? Door op de juiste plek in jouw familiesysteem te gaan staan, vang je de stroming op.

Hierdoor krijg je meer grip op je leven, hoef je minder op eigen kracht te doen en pak je die natuurlijke mazzel meer mee!  

Werkwijze

Met één-op-één coaching werken we zes maanden samen. We spreken één keer per maand af.

Samen werken we aan jouw thema’s, zodat dynamieken duidelijk worden en jij op slagvaardige wijze stappen kan zetten om af te rekenen met patronen die je al zo lang kent en jij de meest echte versie van jezelf kan zijn.   

Tijdens de coachingsessies houden we ook individuele familieopstellingen rondom jouw thema’s. Op die manier pakken we hardnekkige patronen aan die zo lastig zijn om te doorbreken en ga je steeds meer op jouw unieke plek staan. 

Daarnaast kun je een eigen vraag inbrengen bij mijn workshop familieopstellingen in De Bilt of Utrecht.

Hoe anderen mijn coaching ervaarden

“Ik zat helemaal vast. Door bepaalde inzichten die ik kreeg, kon ik opeens in beweging komen en opstaan. Enorm bedankt voor je kundige begeleiding, Sara. Niet kunnen bedenken dat dit mij zoveel inzichten zou geven. Met minder donkerheid kijk ik nu de wereld in.

“Ik ben happy met mijn leven met man en kinderen, maar ik vond het lastig om echt te genieten. Ik stond altijd aan en was bezig met anderen. Sara kwam snel tot de kern. Zij heeft mij zoveel inzichten gegeven, waardoor gebeurtenissen uit het verleden er nu mogen zijn.”

“Op een dieper niveau heb ik nu aangekeken wat ik lange tijd onbewust uit de weg ben gegaan. Sara is erg prettig in de omgang. Ze wist mij precies op de goede momenten uit te dagen om volgende stappen te zetten waardoor ik enorm gegroeid ben.”

FAQ

Is er een wachtlijst?

Omdat ik begrijp dat je graag vlot aan de slag wil, probeer ik zo snel mogelijk met je de coachingssessies te plannen en te starten. Dit kan vaak al heel snel, meestal kunnen we binnen 3 weken starten.

Waarom zit er een maand tussen de sessies?

We plannen bewust meer tijd tussen de sessies om ze goed door te kunnen laten werken. In de tussentijd kan je zelf aan de slag met hetgeen we besproken hebben en heeft je lichaam de tijd om de 1-op-1 opstellingen door te laten werken. In de tussentijd ben ik, indien nodig, bereikbaar voor vragen.

Vinden de sessies face to face of online plaats?

De sessies vinden face to face plaats. Zo kunnen we ook samen aan de slag met de 1-op-1 opstellingen tijdens de coachsessies. We kunnen afspreken in de regio van Utrecht of Zeist.

Worden de kosten van 1-op-1 coaching vergoed?

Nee, ze worden niet vergoed door je zorgverzekering. Wel betalen vaak werkgevers de 1-op-1 coaching of een deel daarvan.

Waarmee kan systemische coaching mij helpen?

Systemische coaching kan op allerlei gebieden helpend zijn zoals bijvoorbeeld:

 • de meest echte versie van jezelf willen zijn,
 • moeilijk je grenzen aan kunnen geven en anderen willen pleasen,
 • op de waarvlam staan,
 • verlatingsangst,
 • last van stress en spanningen,
 • rouw,
 • verwerking van trauma’s,
 • miskraam(en),
 • abortus,
 • overleden kind,
 • moeite met autoriteit,
 • moeilijk kunnen voelen,
 • confrontatie mijdend waardoor je niet doet wat je eigenlijk wil,
 • moeilijk kunnen verbinden,
 • obsessief sporten en je sportprestaties willen verbeteren,
 • alles perfect willen doen. 

Het kan ook lastig zijn om woorden te geven aan wat er bij jou speelt.

Je kan altijd vrijblijvend contact opnemen zodat we samen kunnen kijken of systemische coaching iets voor jou is.

Wat bedoel je met “unieke plek in het familiesysteem”?

Iedereen heeft zijn/haar unieke plek in het familiesysteem. Jouw plek is altijd in ‘de bak’ onder die van je ouders. Als je het leven ook hebt doorgegeven, dan staan jouw kinderen in ‘de bak’ onder die van jou.

Als je op jouw unieke plek staat, vang je de natuurlijke stroming op waardoor je je meer vervuld voelt, het maakt je krachtiger, je krijgt meer grip op je leven en het maakt je steviger.

De stroming vloeit dan ook krachtig door in de bak onder jou, naar je kinderen.

Geef je nog slaapcoaching aan ouders voor hun kinderen?

Ja. Hoewel ik me tegenwoordig voornamelijk focus op systemische coaching en familieopstellingen, bied ik nog wel consulten aan voor ouders met kinderen die niet goed slapen.

Als je interesse hebt in mijn slaapcoaching dan kun je een vrijblijvende kennismaking inplannen of direct een slaapconsult.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op.

Ben jij klaar om echt stappen te zetten?

 1. Inzicht in je belemmerende patronen
 2. Inzicht in de herkomst hiervan
 3. Concrete handvatten om deze ‘aan te pakken’

Sta jij op jouw plek?