Slaapcoaching voor kinderen

Het goede nieuws: je kunt het slapen van jouw kindje (weer) verbeteren.

Het ouderschap is mooi maar slechte slapers kunnen het genieten flink in de weg zitten. Maar liefst 1 op de 4 kindjes onder de 5 jaar heeft moeite met slapen. 

Valt je kind alleen in slaap aan de borst en wordt het wakker zodra je hem in bed legt? Ben je te vroeg op omdat je kleintje besloot dat de dag al begon? Komt jouw peuter vaak uit bed en ben je de hele avond bezig hem terug te leggen? En ben jij intussen minstens zo moe als je kindje…?

Persoonlijke & systematische kinderslaapcoaching

Mijn persoonlijke begeleiding en systemische aanpak zorgen voor oplossingen zonder schuldgevoel, stress en eindeloze tranen. Ik coach jullie als ouders op een manier die past bij jullie gezin. 

Slaapproblemen komen heel veel voor. Een greep uit de slaapuitdagingen:

  • Baby valt alleen aan de borst in slaap
  • Kindje wordt veel wakker in de nacht (voor voeding) en lukt dan niet om zelf in slaap te vallen
  • Hele korte slaapjes overdag
  • Kind heeft last van nachtmerries/ angsten
  • Kind kan alleen in slaap vallen als het wordt vastgehouden, gewiegd of als je erbij blijft
  • Kindje wordt heel vroeg wakker

Op een liefdevolle manier aan de slag met slapen

Ik bied begeleiding, geen magie. In een persoonlijk consult neem ik jullie als ouders stap voor stap mee in het proces van slapeloosheid en onrust naar rust. Slaapcoaching vanuit verbinding. Waardoor jullie kindje op een liefdevolle, rustige en verbindende manier leert goed (door) te slapen.

Je gaat je kindje niet eindeloos laten huilen. En je doet niks waar jij niet achter staat.

We kijken wat past bij jou en je kind en gaan voor liefdevolle en verbindende slaapcoaching. Zo gaat iedereen in het gezin zich weer energieker voelen!

Verbinding is voor mij het sleutelwoord. En een voorwaarde om aan de slag te gaan.

Verbinding tussen jou en je kind – alleen met liefdevolle aandacht neem je je kind mee in het proces van beter slapen.

Hoe ouders hun slaapcoaching traject ervaarden

“Sara nam de tijd nam om de huidige situatie goed te analyseren en kwam daarna met passende praktische tips. Gedurende de 2 weken was ze onze stok achter de deur en met haar positiviteit hebben we ons doel bereikt: allemaal slapen we weer hele nachten door.”

– Martine & Ben

Binnen 2 weken sliep Stijn weer lekker in zijn bedje én hebben wij als ouders geleerd naar de behoeftes van ons kind te kijken en weer te genieten van onze vrolijke peuter. Binnen 2 weken!”

– ouders uit Rotterdam

“Je was voor ons fantastisch: nuchter, betrokken en flexibel en altijd zo positief opbouwend met je kennis over slapen! Aan alle ouders die twijfelen, twijfel niet langer dit is het grootste cadeau dat je jezelf en je kind kan geven!”

– Tim & Yvonne

“Onze dochter van 1,5 jaar belandde elke nacht bij ons in bed. Daardoor sliep geen van drieën goed. Maar vanaf de eerste nacht sliep ze in haar eigen bed en na 6 nachten sliep ze zelfs door. We hebben Sara ervaren als een fijne coach met oog voor onze wensen en omstandigheden.”

– Mette & Remco

“Door de slaaptraining van Sara was hij binnen 1 dag al afgekickt van de speen en konden we hem na een paar dagen al wakker in bed leggen waarna hij zelfstandig in slaap viel! Sara werkt heel zorgvuldig, is betrokken en neemt je mee in het samenstellen van het slaapplan.”

– ouders uit Zeist

“Sara heeft alles super helder uitgelegd en tijdens het hele proces heel veel tijd gegeven voor vragen en ondersteuning en herhaling bij onzekerheden. Super fijn. Iedere keer vooral gekeken naar wat goed ging en daar complimenten op gegeven.”

– ouders uit Driebergen

Gecertificeerd systemisch slaapcoach Sara van de Venne

Na de geboorte van onze tweede zoon volgden vele gebroken nachten. Mijn man en ik werden het eerste levensjaar van onze zoon volkomen geleefd.

Ik ging me volledig verdiepen in slaap en alles wat daarbij komt kijken. Zo lukt het ons om onze zoon op een liefdevolle manier te leren slapen.

Waardoor ook wij zelf eindelijk weer konden slapen! 

Aanbod: Videoconsult

Wil je aan de slag met de slaapuitdaging van jouw kindje (0-7 jaar)? Tijdens dit videoconsult kun je al je slaapvragen stellen en gaan we samen kijken naar hoe jullie er stap voor stap voor kunnen zorgen dat je kindje beter gaat slapen. 

Ik ben gevestigd in Zeist, maar werk landelijk én internationaal (digitaal).

Is een videoconsult ook geschikt
voor newborns?

Ja, dit consult is ook geschikt voor sleep shaping van new borns (0-4 maanden). Die eerste maanden zijn vaak een intense tijd. Sommige kindjes slapen meteen heerlijk, maar verreweg de meeste kindjes kunnen hier hulp bij gebruiken.

Je baby is nog te jong om te coachen, maar met Sleep Shaping leggen we een goede basis waarmee je baby leert om zelf in slaap te vallen. En daar worden je baby én jijzelf blij van.