Gecertificeerd systemisch slaapcoach Sara van de Venne

Na de geboorte van onze tweede zoon volgden vele gebroken nachten. Mijn man en ik werden het eerste levensjaar van onze zoon volkomen geleefd. Ik ging me volledig verdiepen in slaap en alles wat daarbij komt kijken. Zo lukt het ons om onze zoon op een liefdevolle manier te leren slapen. Waardoor ook wij zelf eindelijk weer konden slapen! 

Vermoeide moeder wordt gecertificeerd slaapcoach

Inmiddels ben ik moeder van drie. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Zeist. Ik ben Fysiotherapeut en Gezondheidswetenschapper. In 2018 zegde ik mijn baan als docent-onderzoeker bij de opleiding Fysiotherapie bij Hogeschool Rotterdam op en richtte ik mij volledig op het begeleiden van gezinnen om weer goed te slapen. Ik volgde de opleiding tot gecertificeerd slaapcoach aan het Family Sleep Institute. 

Systemische Opleiding en coaching

Persoonlijke ontwikkeling houdt me in beweging. Daarom volgde ik in 2021 de opleiding Familieopstellingen bij Elmer Hendrix van het Instituut voor Systemisch Werk. 
Daarnaast doorliep ik een zeer leerzaam persoonlijk coachingstraject bij Els van Steijn, schrijfster van de boeken De Fontein, vind je plek en De Fontein, maak wijze keuzes. Els leerde me te kijken naar mijn eigen familiesysteem, het gevolg hiervan voor mijn gezin en hoe ik op mijn eigen plek in de fontein kon gaan staan. Daar ben ik heel dankbaar voor.

Slaapproblemen

Het systemisch werken vond ik zó interessant dat ik me hier verder in wilde verdiepen, zodat ik het ook toe zou kunnen passen in mijn werk als slaapcoach. De systemische bril heeft mijn slaapcoaching completer en doeltreffender gemaakt. Voor het aanpakken van slaapproblemen kan het namelijk heel helpend zijn om achterliggende – en soms haast onzichtbare – oorzaken te achterhalen. Lees hier hoe dat zit.

Review

Sara is een vakvrouw: ze is zeer bekwaam, energiek, weet zich goed in te leven in de situatie en staat voor je klaar. Ook weet ze je op te vrolijken en moed in te spreken op de pittige momenten. Vanaf dag 1 ging onze zoon beter slapen en aan het eind van het traject sliep hij zowel ‘s nachts als overdag heel goed; de vooruitgang was bijna ongelooflijk. Deze uitgeslapen ouders en uitgeslapen dreumes raden Sara van harte aan

Daan & Suus
ouders Frans (12 maanden)